19 april 2024 t’ Olde Staduus

Succesvolle waterpolodag in Genemuiden

Geplaatst op: 24 oktober 2015

Tekst en foto's John Poot

De waterpoloërs van DEK moesten vanmiddag hun competitie wedstrijd spelen in zwembad ‘de Bestevaer ‘. En het was een succesvolle middag in Genemuiden.

De heren (met witte caps) begonnen hun eerst wedstrijd, tegen het derde team van Deltasteur uit Kampen een streekderby. De wedstrijd was nog maar net een 1 minuut bezig of het was Ruben Beens die de score opende en ook de 2-0 maakte. DEK speelde een goede wedstrijd. De ploeg speelde pressing heel veld (dan ligt een speler de hele tijd bij zijn tegenstander). Deltasteur had wel moeite met het spel van DEK en wist niet echt gevaarlijk te worden. Alleen bij het vierde partje was het wat rommelig aan de kant van DEK, er werd niet meer aan de opdrachten gewerkt waarmee ze de wedstrijd waren begonnen. Daardoor wist Deltasteur toch nog 2 doelpunten te scoren. De grote man van DEK was Ruben Beens met 7 doelpunten.

Eindstand DEK H1 – Deltasteur 3, 11-2 (4-0, 4-0, 3-0, 0-2)

Daarna speelden de dames (met gekleurde caps) hun wedstrijd tegen ZVV uit Vaassen, het eerste partje begonnen de dames gelijk goed. Kansen waren er wel voor DEK, maar de bal raakte alleen de paal, lat of ging naast. Het tweede partje kwamen de dames van DEK op een voorsprong van 3-0. Het derde partje ging over en weer kansen voor DEK maar ook voor ZVV en die wisten wel te scoren. Het vierde partje werd nog spannend toen de dames uit Vaassen de aansluitende treffer wisten te maken en maar in de laatste minuut wisten de dames uit Genemuiden nog een keer te scoren en was de overwinning een feit.

Eindstand DEK D1 – ZVV, 4-2 (0-0, 3-0, 0-1, 1-1)