Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van Dam-Van Dijk vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Op 29 oktober 1965 traden Gerrit van Dam en Hendrika van Dijk in Putten met elkaar in het huwelijk. Reden voor burgemeester Bilder om hen nu, 50 jaar later, namens de gemeente Zwartewaterland geluk te wensen met dit jubileum.

Gerrit werd geboren in Ermelo en heeft twee zussen. Rikie is in Genemuiden geboren en groeide op samen met een zus en een broer. In 1948 verhuisden de ouders van Rikie naar de gemeente Putten. Gerrit en Rikie leerden elkaar in Putten kennen.

Rikie deed administratief werk bij de gemeente Putten en later bij de gemeentewerken in Nijkerk. Gerrit was aanvankelijk machinist bij de binnenvaart. In 1964 ging hij bij Scania in Zwolle werken. In Putten was voor het jonge stel geen woning beschikbaar. In Zwolle en Zwartsluis hadden zij meer kans. Zij kozen voor Zwartsluis. Daar hebben zij bijna 40 jaar met veel plezier gewoond. In 2004 verhuisden ze naar Genemuiden, de geboorteplaats van Rikie. Zij hebben twee zoons en twee kleinkinderen.

Gerrit was altijd betrokken bij de zwemvereniging. Beiden houden van voetbal! In de eerste plaats door hun beide zoons. Maar nog steeds zijn zij regelmatig op het voetbalveld te vinden. Vroeger was Gerrit scheidsrechter! Tot op de dag van vandaag is hij nog steward tijdens de wedstrijden.

Samen met hun kinderen, kleinkinderen en vrienden viert het echtpaar hun jubileum met een etentje.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500