Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meente blij met smart tv

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Dankzij een bijdrage van de gemeente Zwartewaterland heeft De Meente een zogenoemde smart tv kunnen aanschaffen. Die is zeer geschikt voor het bekijken van filmpjes op internet. “Denk aan beelden of liedjes van vroeger, maar ook lachwekkende homevideo’s. Voor onze dementerende cliënten is dit een prachtig medium”, vertelt activiteitenbegeleider Peter van der Horst.
Tot dusver gebruikte hij een tablet voor deze beelden. Maar daarvan is het geluid niet optimaal, het beeld te klein en bovendien kunnen de soms wel twaalf cliënten van de dagbesteding daar niet tegelijk naar kijken. De smart tv is daarom een uitkomst. “We kijken naar filmpjes van Genemuiden of Zwartewaterland, maar ook naar onderwerpen die aansluiten bij een thema. Maandag wasdag bijvoorbeeld. Via Uitzending Gemist kijken we ook wel naar uitzendingen die de bewoners vanwege het late tijdstip hebben gemist, zoals over het Koningshuis, de natuur of een taptoe.”
Volgens Van der Horst prikkelen de beelden de bewoners. “Voor de meeste bewoners is gesproken taal te abstract. Wij ondersteunen groepsgesprekken daarom met beelden. Zo prikkelen we de bewoners en herkennen ze dingen van vroeger. Deze smart tv helpt dus bij het naar boven halen van het leven van vroeger.”
Overigens wordt het apparaat ook ingezet bij andere doelgroepen in De Meente. “We zijn volop in ontwikkelingen en denken onder meer aan een internetcafe.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500