Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis tuinafval inleveren

Geplaatst op: 5 november 2015

Komende zaterdag kunnen de inwoners van de gemeente Zwartewaterland grof tuinafval gratis inleveren. Dit kan op verschillende locaties, waaronder Firma Wolfshagen in Hasselt. Met deze actie willen de gemeente en ROVA bereiken dat er zoveel mogelijk grof tuinafval wordt gescheiden. Gescheiden grof tuinafval kan voor een deel worden gecomposteerd en voor een deel ingezet worden voor de opwekking van duurzame energie. Daarnaast wordt op deze manier voorkomen dat grof tuinafval bij het restafval eindigt.

Inleverlocaties:

Firma Wolfshagen
Wolfshagenweg 2A Hasselt
Zaterdag: 08.00 – 12.00 uur

Milieubrengstation ROVA Zwolle
Rijnlandstraat 2, Zwolle
Zaterdag: 09.00 – 16.00 uur

Milieubrengstation ROVA Meppel
Hesselterlandweg 69, Meppel
Zaterdag: 08.00 – 11.00 uur

Legitimatie verplicht

Er is geen limiet voor de hoeveelheid grof tuinafval die men brengt. De service is alleen voor particulieren en u moet zich ook kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Zwartewaterland.

Wat is grof tuinafval?

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500