Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Felix Accountants Dressuur Cup start weer in Genemuiden

Geplaatst op: 17 november 2015

Op 20 en 21 november gaat de Felix Accountants Dressuur Cup voor het vierde jaar op rij van start. De eerste wedstrijd, in een cyclus van drie wedstrijden gevolgd door een spannende finale, staat net als ieder jaar gepland in Genemuiden. Net als voorgaande edities hebben de ponyruiters weer massaal ingeschreven en wordt er toegeleefd naar de finale, die op 27 december eveneens in Genemuiden plaatsvindt voor de top juryleden Adriaan Hamoen, Mariette Sanders – Van Gansewinkel en Janine van Twist. De Felix Accountants Dressuur Cup is een geweldig podium voor ponyruiters in alle klasses met pony’s van klein tot groot. Rianne Kooistra won al drie jaar op rij de finale. Wie zal dit jaar de grote winnaar zijn?

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en wordt, naast verschillende andere bedrijven, ondersteund door hoofdsponsor Felix Accountants. “Het doel van de Felix Accountants Dressuur Cup is om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio, maar deelname is open voor combinaties uit het hele land”, vertelt Joost Westendorp. Hij is werkzaam bij Felix Accountants en maakt deel uit van de organisatie van het top verzorgde evenement.
Ook dit jaar geldt de eerste wedstrijd in de Felix Accountants Dressuur Cup in Genemuiden in de klasse Z2 weer als kadervormingwedstrijd voor de KNHS. Dat houdt in dat de scores die de combinaties op 20 november in die klasse halen, meetellen voor een plaats in het Nederlandse B- of zelfs A-kader. Vanuit deze kaders wordt onder andere ieder jaar het team samengesteld voor het EK.

Het mooie van deze serie van wedstrijden in de Felix Accountants Dressuur Cup is dat deelname niet alleen beperkt blijft tot de hoogste klasse, het Z2, maar dat in alle klassen, vanaf de B, kan worden deelgenomen met pony’s uit alle secties, van A tot en met E. De combinaties kunnen in drie wedstrijden starten: 20/21 november in Genemuiden, 27/28 november in Staphorst en 18/19 december in Emmeloord. De beste drie of vier combinaties per klasse mogen door naar de spannende finale op 29 december in Genemuiden. Na deze finale is bekend wie de winnaars van iedere klasse zijn en zij zullen overladen worden met mooie geldbedragen en prachtige prijzen, zoals een les van internationaal Grand Prix-amazone Lotje Schoots en luxe sieraden. De overall winnaar, over alle klasses, van de finale mag daarnaast de Felix Accountants Dressuur Cup 2015 mee naar huis nemen.

Rianne Kooistra won al drie jaar op rij de finale. Dit jaar maakt ze de overstap naar de paarden bij de junioren en zal dus niet meer deelnemen aan de Felix Accountants Dressuur Cup. Ook al verschijnt Kooistra niet aan de start, het niveau is er niet minder om. Op de startlijst voor de eerste wedstrijd in Genemuiden staan maar liefst 40 combinaties in het Z2. Onder hen onder andere de A-kaderleden Guusje van Heeswijk, Zoe Kuintjes en Kim Noordijk.
Ook verschillende B-kaderleden gaan van start in het Z2, zoals Jitske Prosman, Romey Verweij en Sam Oudhof.

Vorig jaar werd Kimberly Pap nipt tweede in de finale met de Welsh-hengst Turfhorst Pippin’s Pride. Toen kwam ze aan de start in het L2, dit jaar staat ze ingeschreven in het M2. De combinatie heeft een geweldige staat van dienst en grossiert in eerste prijzen met hoge scores en kampioenstitels. Zouden zij dit jaar het stokje overnemen van Rianne Kooistra?

“We doen ons best”, reageert de jonge amazone enthousiast. “De concurrentie is heel groot, maar we gaan er voor. Pippin gaat heel goed en alle oefeningen zijn bevestigd. Na de Felix Accountants Dressuur Cup gaan we over naar het Z1 en daarna kijken we hoever we komen in het Z2. Komend jaar is helaas mijn laatste jaar bij de pony’s. Ik heb daarom extra veel zin in deze wedstrijden. Het is altijd gezellig, goed georganiseerd en er zijn hele mooie prijzen te winnen. Ik vind het echt één van de leukste indoorwedstrijden waar je kunt starten!”

De Felix Accountants Dressuur Cup een prachtig evenement ter stimulering van de ponysport. Niet alleen het niveau van de ruiters ligt hoog, maar zeker ook van de gehele organisatie en entourage. Dit maakt het voor u als toeschouwer ook een happening om erbij aanwezig te zijn! Entree is uiteraard gratis.

Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixaccountantsdressuurcup.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500