Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van der Stouwe al zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 27 november 2015

Op 1 december 1955 traden Roelof van der Stouwe en Aaltje Hanekamp met elkaar in het huwelijk te Zwolle. Burgemeester Bilder gaat het echtpaar op 3 december persoonlijk feliciteren met dit diamanten huwelijksjubileum.

Roelof en Aaltje groeiden beiden op in Zwolle. Daar hebben ze elkaar binnen de vriendenkring leren kennen. Aanvankelijk was de heer Van der Stouwe werkzaam bij het Ministerie van Defensie in Den Haag en later in Apeldoorn.

In 1970 kregen beiden een functie bij De Meente in Genemuiden. Roelof als directeur en Aaltje voor het organiseren van de zorg. De zorginstelling was innovatief en kreeg landelijk veel aandacht. De visie om de voorzieningen naar de ouderen te brengen was nieuw in die tijd. Ook vanuit het buitenland was er interesse.

Roelof was verder betrokken bij de SCEG, de NPV en het kerkenwerk. Aaltje was actief binnen de vrouwenvereniging. Zij heeft altijd een voorliefde gehad voor handwerken zoals breien, haken en borduren en het maken van kleding.

Het echtpaar heeft een zoon en een kleindochter en ze wonen sinds 6 jaar nu zelf in de Meente. Er komt geen groot uitbundig feest maar het jubileum wordt wel degelijk gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500