Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van den Berg vult ‘gat in de markt’

Geplaatst op: 27 november 2015

“We springen in een gat”, zegt Geert van den Berg van Van den Berg Zwartsluis over de aanstaande nieuwe vestiging in Genemuiden. “Qua witgoed is er niet echt veel aanbod in Genemuiden.” De alles-onder-één-dak-formule gaat dat vergroten. “We proberen de formule van Zwartsluis te kopiëren naar Genemuiden.”

Maar het assortiment is minder groot. “We gaan gereedschappen verkopen, zware ijzerwaren voor de industrie, tuingereedschap en een klein deel werkkleding”, vertelt Van den Berg, die de winkel in Genemuiden gaat opstarten. In de ruimte die ze krijgen, past het volledige assortiment niet.

Wat er nu komt, past nét, zegt hij. “Onze winkel staat er om bekend dat ‘ie goed volstaat. Dat zal in Genemuiden niet anders zijn.” Kijken naar een ander pand, dat is echter niet aan de orde. “Eerst de boel hier maar eens opstarten.” De Klaas Fuitestraat, waar Van den Berg zich na Boni, Aldi en Bosch bloemen nu ook gaat vestigen, is de  ‘perfecte plek’ voor de winkel. “Er komen daar steeds meer winkels. Dat heeft een versterkend effect.”

Op 15 december ontvangt van den Berg de sleutel van het pand, dat ze huren van van de Wetering. Dan kan de inrichting van start. Een officiële openingsdatum is nog niet bekend. “Dat zal medio januari zijn en wordt nader bekend gemaakt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500