29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden onderuit op Urk

Geplaatst op: 28 november 2015

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden viste zaterdagmiddag op Urk achter het net. De thuisploeg won met 1-0 dankzij een doelpunt van Jan van Slooten. Genemuiden raakt zo langzamerhand de topposities aardig uit beeld, zodat het voor promotie is aangewezen op een periodetitel.

Het duel op het voormalige eiland kwam in de eerste helft moeizaam op gang. Beide ploegen kregen weinig kansen. voor Genemuiden had alleen Riemens (Jacco, want beide broers speelden) een mogelijkheid op een treffer. In de rust kwam Stef van der Velden in het veld voor Martijn Jansen. Dat leverde niet echt meer gevaar voorin op, al kreeg Tissingh meteen een aardige mogelijkheid. Na dik een uur spelen scoorde Van Slooten en daarna kregen de Urkers kansen op meer. Aan de andere kant keurde de scheidsrechter een doelpunt van Jacco Riemens af wegens hands. Van der Velden kopte over, maar daarbij bleef het van Genemuiden-kant. Ook na de komst van Lip en Job van Dalfsen. Vlak voor tijd hakte Korf de bal nog bijna binnen.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met Tjeerd Korf. Klink op de onderstaande link voor het interview.