Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bogerman en Calvijn zetten zich in voor Voedselbank

Geplaatst op: 4 december 2015

Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens en veel kinderen gaan zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de Voedselbanken. De Johannes Bogerman en de Johannes Calvijnschool zetten zich van 7 tot en 18 december in voor de RTV Oost-actie ”Samen voor de Voedselbank”.

Deze actie vindt plaats in samenwerking met o.a. de Voedselbank Zwartewaterland. De producten die ingezameld worden zijn o.a.: aardappelen ( zakken van 5 kilo ), braadolie, pasta’s, broodbeleg als jam, hagelslag en pindakaas enz.. Een volledige lijst vind u op www.rtvoost.nl/voedselbank onder het “Boodschappenbriefje”.

Scholieren kunnen producten meenemen maar u mag als inwoners van de gemeente Zwartewaterland ook producten, onder schooltijd, afgeven bij de genoemde scholen. In Overijssel doen zo’n 120 scholen mee. Vorig jaar leverde deze actie 127.500 euro aan goederen op welke verdeeld werden over de voedselbanken in Overijssel. Naast het inzamelen van producten is er nu ook de mogelijkheid om geld te doneren op bankrekeningnummer. NL74ABNA0421667346 t.n.v. Samen voor de Voedselbank o.v.v. VB15. Hiervoor worden in samenwerking met de voedselbanken levensmiddelen gekocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500