Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente biedt collectieve zorgverzekering voor minima

Geplaatst op: 16 december 2015

De gemeente Zwartewaterland biedt voor de minima een collectieve zorverzekering aan. Deze zorgverzekering is bedoeld voor inwoners van Zwartewaterlnad van 18 jaar of ouder met een inkomen lager of gelijk aan 110% van de bijstandsnorm. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Ook als u geen uitkering heeft van de gemeente Zwartewaterland kunt u in aanmerking komen voor de ziektekostenverzekering. Het inkomen is bepalend, dus als u bijvoorbeeld een WW-uitkering heeft of u heeft een laag inkomen dan kunt u ook in aanmerking komen voor de deelname aan de ziektekostenverzekering.

De gemeente biedt een collectieve zorgverzekering bij het Zilveren Kruis aan met 3 aanvullende verzekeringen. Met deze verzekering is het mogelijk om een volledig pakket af te sluiten op maat.

Als u al een collectieve ziektekostenverzekering heeft bij het Zilveren Kruis dan hoeft u niets te doen, tenzij u een ander pakket wilt afsluiten. Het Zilveren Kruis biedt u de mogelijkheid om dit te doen. Als u nog geen gebruik maakt van de verzekering, dan kunt u bij de gemeente een formulier krijgen om een aanvraag in te dienen. Daarnaast krijgt u dan een informatiefolder mee waar u alles kunt lezen over de verzekering en een premieblad. Hierop kunt u zien wat de premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen zijn.

Als u vragen heeft of een formulier wilt aanvragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwartewaterland op T 038-3853000

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500