Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De favoriete muziek van Jan Willem Bennink

Geplaatst op: 21 december 2015

Deel vier van de rubriek ‘de favoriete muziek van Genemuider muzikanten’. Na Martin Bakker, Arend Booi en Erik Eenkhoorn tijd voor de muziek van Jan Willem Bennink. Nu nog zanger/gitarist van 12×12 en Beatfish, maar op 30 januari nemen die bands afscheid in d’ Overtoom.

“Al op jonge leeftijd (lagere school) hield ik van muziek. Vooral gitaarrock fascineerde mij, maar de horizon was toen nog niet zo breed. Bands als Bon Jovi en Europe waren destijds hip en mijn favoriet. Jerry Hoekman had daar toen al LP’s van.  Via oudere buurtgenoot Marwin Winters leerde ik bijvoorbeeld Marillion kennen. Een band waar ik nog steeds groot fan van ben. Ook Europe gaat nog steeds als een speer, al zijn ze niet meer in de media aanwezig. Dat maakt het voor mij ook meer interessant. Helden van vroeger die het nog steeds ontzettend goed doen. Ik hield/houd sowieso van de relatief wat oudere muziek, maar blijf deze bands nog altijd volgen.

Ik kijk altijd uit naar de nieuwe album releases van dit soort bands. Zo ben ik vorig jaar naar een optreden van Fish (voormalig frontman Marillion) geweest in Hedon Zwolle. Die zag ik na al die jaren voor het eerst live. Wat een kerel!! Het is erg leuk om te zien hoe de helden van toen omgaan met de hedendaagse mogelijkheden in muziek/instrumenten/media etc. Dat was in die tijd niet voor mogelijk gehouden.

Ook door Ome Bertus Tuinman en neef Jan Tuinman heb ik veel muziek leren kennen. Van Jan al zijn oude LP’s gekregen en zo werd mijn smaak qua bands breder. Zo gaat het bij mij van Eagles tot Megadeth.

De jaren negentig opkomende grunge kon mij wat minder bekoren. Ik hou toch meer van het melodieuze, muzikaal pietje precies kloppende van de eerder genoemde bands. Daarvan is ook de Christian Rock formatie Stryper een groot voorbeeld van. Gewoon om de twee, drie jaar een nieuwe geweldige plaat met onvervalste steengoede rock van formaat. Groot fan van deze mannen.

Nog een groot voorbeeld is de Amerikaanse superband Dream Theater die ik al sinds jaren volg. Gezwicht ben ik met het album Scenes From A Memory. Op 29 januari 2016 komt het nieuwe dubbelalbum “The Astonishing” uit. Op 22 januari 2016 zullen ze deze simultaan ten gehore brengen in koninklijk theater Carré in Amsterdam. Het concert was binnen een half uur uitverkocht met twee extra concerten tot gevolg. Ik kan niet wachten!”

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500