Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgers maken kerstbakje

Geplaatst op: 21 december 2015

Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland IJsselheem heeft samen met mantelzorgers en ouderen een kerstbakje gemaakt in Wijkcentrum Teeuwland in Hasselt. Voor oase en kaarsen en bloemen was gezorgd. De deelnemers hadden uit eigen tuin verschillende takjes groen meegenomen.Er was voldoende om van elkaars groen en versieringen gebruik te kunnen maken.

Onder het genot van koffie, kerstmuziek, zelfgebakken koek en een goede sfeer werden prachtige kerstbakjes gecreëerd.

Ter plekke werden zelfs verse kniepertjes en wafels gebakken. De smaak van al dat lekkers was voortreffelijk, wat voor de nodige inspiratie zorgde.

Tijdens het maken las Corry Overmars een gedicht over geluk voor. We streven voortdurend naar geluk, maar als we gelukkig zijn hebben we dat vaak pas achteraf door. Door zelf gelukkig te zijn, kun je meer mensen gelukkig maken. Het geluk vermenigvuldigt zich wanneer je het met iemand deelt. Geluk is niet te koop en toch zou je veel willen betalen om gelukkig te zijn.

Tijdens het maken van het kerstbakje was er voldoende gelegenheid ervaringen uit te wisselen over de zorg voor een naaste. Hier werd dan ook veel gebruik van gemaakt.

Bij iedereen die aan deze activiteit heeft deelgenomen staat een mooi kerstbakje in huis. Door ernaar te kijken ervaart iedereen hopelijk weer een beetje geluk.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500