Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De favoriete foto van Erik Eenkhoorn

Geplaatst op: 28 december 2015

De Vijf Gebroeders onder zeil op het Zwartemeer © Erik Eenkhoorn

“Mijn mooiste foto van het jaar? Dat is de foto die ik morgen maak…”, zegt Erik Eenkhoorn. Hij fotografeert sinds bijna twee jaar voor Genemuiden Actueel en heeft in die tijd veel fraaie foto’s gemaakt. Dit jaar kiest hij echter voor een foto van de Vijf Gebroeders als zijn meest favoriete.

“Afgelopen jaar heb ik een boot gekocht. Ik ben helemaal mal van varen en vind het heerlijk om met de boot het Zwartemeer op te gaan. Deze zomer was dit vaak te combineren met mijn werk voor Genemuiden Actueel. Vaak als ik in de zomervakantie rond de klok van 18.30 uur de haven uitvoer, kwam er een grote platbodem achter mij aan: De Vijf Gebroeders. Vaak ging deze erop uit voor een avondtocht.

Links naast me lag dan iedere avond opnieuw mijn Canon klaar, met de 70-200 f/2.8 ervoor geschroefd. Er kwamen iedere keer weer andere platen uit, zoals deze. Geschoten op het Zwartemeer, met op de achtergrond de Grote kerk van Genemuiden en even verderop de Bethelkerk. Dit vind ik ‘de mooiste foto van het jaar’, omdat ik van water houd en er alleen maar Gællemuuniger elementen in de foto te zien zijn!”

 

De Vijf Gebroeders onder zeil op het Zwartemeer © Erik Eenkhoorn

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500