Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzonder: rondleiding door Edel Tapijt

Geplaatst op: 5 januari 2016

Genemuiden kan zich met recht en rede ‘de Tapijtstad’ van Nederland noemen. En binnen de lange geschiedenis van de tapijtindustrie neemt de Edel Group, ooit begonnen als het familiebedrijf van De Lange, een prominente plaats in. Toch zijn er, onder de ongeveer 10.000 inwoners van Genemuiden, onverwacht veel, die nog nooit een tapijtfabriek van binnen hebben gezien of voor wie het laatste bezoek zich nog afspeelde in de tijd van sisal- en kokosgarens.

Voor hen, maar ook voor alle anderen die graag eens het naadje van de kous over de tapijtproductie willen weten, biedt SCEG, samen met de Edel Group, op 28 januari 2016 een unieke gelegenheid het bedrijf waar de Edel producten worden vervaardigd onder deskundige begeleiding te bezichtigen.
Met het oog op de veiligheid is de deelname aan deze excursie beperkt tot maximaal 24 personen ( 2 groepen van 12) die een rondleiding krijgen verzorgd door medewerkers van Edel Group.

Voor de deelnemers die, na dit bezoek, nog veel meer willen weten over de tapijtindustrie en haar geschiedenis, staan aansluitend de deuren van het Tapijtmuseum open. Daar is dan de mogelijkheid om, onder het genot van een kop koffie, een film over de geschiedenis van de Genemuider tapijtindustrie te bekijken. Ook zijn er deskundige vrijwilligers van het museum aanwezig om op vragen in te gaan.

Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen voor dit bezoek is het absoluut noodzakelijk om zich van tevoren aan te melden. Dat kan bij Hans Mateboer h.mateboer@hotmail.com.

De rondleiding begint al vroeg: van 18.30 tot 20.30 uur vindt de excursie plaats.
Daarna is er nog tot 22.00 uur de ‘nazit’ in het Tapijtmuseum.
De kosten voor deze bijzondere avond bedragen slechts € 5,– per persoon.

Belangstelling? Geef u dan snel op, want vol = vol!!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500