Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mutsen breien in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 17 januari 2016

Elke dinsdagavond komt een groepje dames bijeen in de winkel in t Olde Staduus Genemuiden. Ze zijn druk met breien, haken, enz. Iedereen neemt eigen werk mee van huis. Gezelligheid is het motto van de dames. Eén van de dames is Alie Drost. Haar man is afloskapitein op de grote vaart. Er wordt met meerdere culturen gevaren zoals bijv. Filipijnen, Russen.

Zit men lang op zee dan is het fijn, wanneer je in een haven aanlegt, even van boord te kunnen. De bemanning gaat vaak naar het zeemanshuis. Het zeemanshuis is van christelijke organisatie. Ze zijn overal op de wereld te vinden.

Op tweede kerstdag was de man van Alie in Amsterdam. Alie heeft hem daar opgezocht in het zeemanshuis. Ze zag dat ze mutsen verkochten. Het bleek dat vrijwilligers mutsen breien of haken van restanten garen. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor aankoop van geestelijke literatuur, voor de kosten om zeelui van boord te halen en terug te brengen, soms zorgen voor de medische kant, voor de mogelijkheid van een overnachting om op het vliegtuig naar huis te wachten, voor eten en drinken, eerste levensbehoeften, enz.

Lijkt het u wat om ook een muts te breien. Alie Drost heeft in de winkel in t Olde Staduus, een mapje neergelegd met info over het goede doel en ook verschillende breipatronen.

Tot ziens in de winkel. Wilt u meer info, kom dan op dinsdagavond even binnen!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500