Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Drugsgebruik onder jongeren neemt toe’

Geplaatst op: 9 februari 2016

Bij het CJG zijn signalen binnengekomen dat er een toename is van drugsgebruik onder jongeren. “Wij horen dat kinderen, met name op jonge leeftijd, wiet gebruiken”, zegt wethouder Speksnijder. Van die toename is vooral de afgelopen tijd melding gemaakt bij het CJG.

Mogelijke oorzaak daarvoor noemt Speksnijder het feit dat jongerenwerkers daar, door hun nieuwe manier van werken, sneller bij zijn. “Het is ook belangrijk dat we er snel bij zijn”, vindt de wethouder. “De signalen die bij het CJG binnenkomen neemt de gemeente uiterst serieus.” Daarom is er in het uitvoeringsplan voor preventie- en handhaving op het gebied van alcohol nu voor het eerst een relatie gelegd met het drugsgebruik in Zwartewaterland.

De resultaten van het plan van vorig jaar (de gemeente stelt elk jaar een nieuw uitvoeringsplan op) zijn vooral positief. De officiële cijfers komen pas rond de zomer, maar toch is er nu al resultaat te zien, zegt Speksnijder. “Er is een duidelijke afname in zorgelijk alcoholmisbruik onder jongeren in de openbare ruimte waargenomen.”  De wethouder vindt dat een ‘belangrijke stimulans’ voor de gemeente. “We gaan daarom door op dezelfde weg, want dit laat zien dat we goed bezig zijn.”

23 horecagelegenheden/alcoholverkooppunten werden in 2015 gecontroleerd op het alcoholverkoop aan jongeren onder de 18. Daarbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500