Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raisa derde in Muziekwedstrijd

Geplaatst op: 14 februari 2016

Edwin Rutten reikt prijzen uit aan Raisa

Raisa Ploeg is derde geworden in De Muziekwedstrijd. Ook won ze de prijs van de Brava Kinderjury. De finale vond zondag plaats in Diergaarde Blijdorp. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking reikten juryvoorzitter Edwin Rutten en presentator Maurice Lede (Klokhuis, Zapp) de prijzen uit voor een publiek van bijna 1000 man.

De Muziekwedstrijd is een nationale, online wedstrijd waarvoor kinderen van minimaal 4 en maximaal 12 jaar de afgelopen maanden waren uitgedaagd om een filmpje waarin ze zelf muziek maken, in te sturen. Voor de finale was tevens een speciale Kinderjury geformeerd, waarvoor cultuurzender Brava vijf juryleden had afgevaardigd. De jonge juryleden stonden voor een lastige keuze, want er waren tien hele goede finalisten. Raïsa kreeg haar prijs uitgereikt door Kinderjuryvoorzitter Leandro. Zij wint een persoonlijke coaching door een muziekprofessional naar keuze.

 De finale van De Muziekwedstrijd werd een feestelijke middag met optredens van jonge muzikanten en een regen aan prijzen. Harpiste Merle van der Lijke (11 jaar, Ter Steeg), saxofoniste Aliza Farber (11 jaar, Amstelveen) en klarinettiste Nynke Dijkstra (11 jaar, Terkaple) wonnen een eerste prijs. Juryvoorzitter Edwin Rutten en tv-presentator Maurice Lede reikten de prijzen uit voor een publiek van bijna duizend man. Naast Edwin Rutten bestond de jury uit zangeres Giovanca, drummer César Zuiderwijk, pianist Ralph van Raat en violiste Rosanne Philippens. De Muziekwedstrijd is het nieuwste project van het Prinses Christina Concours. Met zo’n 800 inzendingen is de eerste editie een groot succes geworden! Meer informatie is te vinden op demuziekwedstrijd.nl.

Coaching door professionals

Deelnemers aan De Muziekwedstrijd konden gebruik maken van online coaching door professionele musici. Dit werd mogelijk gemaakt door Brava, in samenwerking met zusterzender DJAZZ.tv. Medewerking werd verleend door o.a. celliste Ella van Poucke, klarinettist Tom Wolfs, zangeres Ntjam Rosie, muzieksamensteller en presentator Floris Kortie, saxofoniste Femke Steketee, pianiste en actrice Valentina Toth, slagwerker Niek KleinJan, saxofoniste Lotte Pen, gitarist Reinier Baas en zangeres Maartje Rammeloo.

braveraise

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500