Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Deborah van der Linde voorleeskampioen van Zwartewaterland

Geplaatst op: 18 februari 2016

Deborah van der Linde van de Calvijnschool is woensdagavond voorleeskampioene van Zwartewaterland geworden. Ook Marit Lassche uit Hasselt mag die titel dragen. Samen gaan ze door naar de regionale finale die op 8 maart in Staphorst wordt gehouden en daarna eventueel naar de provinciale finale.

De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats.  Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Christel Hakvoort nam de presentatie voor haar rekening. Zij stelde de voorlezers op hun gemak en vermaakte voorlezers en publiek terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Wilma Leegsma en Doortje Stam. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal. Ruim 150 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisterden ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst 13 voorlezers dit jaar waren en deze dertien zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!

Dertien kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten lazen voor:

Ebeline Boltje (De Wijngaard), Zenna Eenkhoorn (Ichthus), Wanessa Grzyb (Het Anker), Iris ter Harmsel (Johannes Bogermanschool), Marit ten Klooster (Prins Willem Alexanderschool), Mirthe Lassche (Op de Hoeksteen), Jemaine Last (De Vogelaar), Deborah van der Linde (Johannes Calvijnschool), Marit Lindeboom (Maarten Lutherschool), Nynke Russchen (Arembergschool), Jeffrey Scherpenkate (De Driemaster), Jill Slagter (Toermalijn) en  Pleun Wilhelm (Genne).

voorlees1

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500