Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzonder dubbelconcert Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 21 februari 2016

Het orkest van de Hasselter fanfare gaf zaterdag een bijzonder dubbelconcert met de fanfare van Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Doornspijk.

Voor een goed gevulde zaal in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan te Hasselt namen beide orkesten een deel van het concert voor hun rekening. De muzikanten van Juliana openden de avond onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra met een 6-tal nummers. Onder deze nummers enkele councourswerken, waarmee dit orkest op zaterdag 19 maart aanstaande uitkomt op het concertconcours in de Lawei te Drachten, t.w. ‘Atropos’ van Kevin Houben en ‘Adornia’ van Jacob de Haan. Een mooie try-out voor de dames- en herenmuzikanten dus.

Na een korte pauze, waarin onder het genot van een hapje en drankje het gezellig vertoeven was, kreeg Hasselts Fanfare de beurt. Naast enkele marsen en het prachtige koraal ‘Guardian of my soul’ bracht dit orkest onder leiding van Floris de Wever het technisch lastige werk ‘Elegy 1’ van Jacob de Haan en een populaire potpourri uit de film en musical ‘Beauty and the Beast’ ten gehore. Als kers op de taart gaven werd een groot orkest gevormd en werd door beide orkesten tot slot een gezamenlijk optreden verzorgd.

‘Een gezellig muzikale avond met zeer veel afwisseling, die zeer zeker voor herhaling vatbaar is!’, vat Arie Frederiks namens het organisatiecomité samen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500