25 april 2024 t’ Olde Staduus

Chouffies goed uit de winterstop

Geplaatst op: 22 februari 2016

Het was een lange winter in Plopsaland maar op zaterdag 13 februari mochten de paddestoeltjes toch weer eens verlaten worden door de kabouters  van La Chouffe (sportclub 4). Thuis op Campie Weteros mochten de Chouffies namelijk weer het toneel op, en deze keer was de figurant qua tegenstander rode lantaarn drager FC Meppel 3 de tegenstander.

Na ruim 2 maanden geen enkele activiteit hebbende gehad mochten de kaboutertjes dus koud de weide weer in. Dat men nog niet helemaal gewend was aan het schemaatje van voetballen bleek wel, red Garnaal kon over maar liefst 6 spelers niet beschikken. Geluk bij een ongeluk was dat er nogal wat spelers vanuit het 2e elftal minuten mochten maken bij de Kabouters, en zo verscheen men toch nog met 2 wissels en Dickie Rick (die overigens zijn faam als assistent referee maakte) ten tonele.

Eindelijk was het klokslag half 1 en konden de Gruun/Witten eindelijk weer los. Men zou Meppel wel even oprollen was het devies, echter moest er ook deze middag rekening gehouden worden met FC Onderschatting. Helemaal toen de Meppelers brutaal de leiding namen, en met een schitterende goal (het dient gezegd te worden) op 0-1 kwamen. Ai dit hadden Garnaal en co. niet voorzien, en de mannen wisten dus dat men serieus aan de bak mochten. Binnen de kortste keren was het ook al 1-1, het was Thomassi die voor de zoveelste keer dit seizoen raak schoof. Nog voor de rust stelden de Chouffies orde op zaken, het was Poenos die zijn eerste van de middag noteerde en er dus voor zorgde dat men ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Na rust een laveloos Meppel, wat de Chouffies geen strobreed meer in de weg legde richting een grote uitslag. Dat de teller stopte bij 5 doelpunten mogen de kabouters rustig zichzelf aanrekenen, maar men had het vizier niet meer op scherp staan. Wie het vizier wel op scherp had staan was Gewin Poenos, na zijn eerste doelpunt in helft 1 scoorde de matador nog 2 maal. Tussen door verzilverde Bertje Lion King ook nog een buitenkansje, was dus de eindstand van 5-1 op het bord bracht.

Het was weer eens feest dus in het kamp van de Chouffies, helaas wist degradatie kandidaat DESZ 2 niet te verassen bij de enig overgebleven concurrent de Weide 3, waardoor de achterstand één punt blijft op de koploper uit Hoogeveen.

Dit had afgelopen zaterdag anders kunnen worden, echter werd de zware uitwedstrijd naar Drenthina afgelast. Concurrent de Weide verloor nu wel, en met maar liefst 5-0 op bezoek bij SC Rouveen 2. Een tegenstander waar de Chouffies ook nog naar toe moeten, en de kabouters zijn dan ook gewaarschuwd. Er word helemaal niets meer weg gegeven door de tegenstanders, en men zal het geheel op eigenkracht moeten gaan doen. De weg naar de titel is nog lang, maar men staat inmiddels op pole position.

Over twee weken spelen de Chouffies weer een thuis wedstrijd, Olde Veste 3 komt dan op bezoek op Camp Weteros. Tot dan!