Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK neemt 21 ereplaatsen mee uit Nijkerk

Geplaatst op: 6 maart 2016

DEK bezette zaterdag 21 ereplaatsen bij deel 4 van de Nationale Zwemcompetitie in het Bad Bloemendaal in Nijkerk. De door de KNZB landelijk vastgestelde Nationale Competitiewedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De wedstrijdgroep van DEK zwemt in de 2e klasse en heeft, per seizoen, 5 competitie wedstrijden op het programma staan.

In het bad ontmoet DEK in de competitie de verenigingen: IJsselmeeuwen uit Zutphen, Hattoheim uit Hattem, Hokseberg uit ’t Harde en Flevo uit Nijkerk. In het totaal klassement heeft DEK met 11 concurrerende zwemverenigingen van doen.

DEK kwam in de lange en gevarieerde  wedstrijd (41 programma’s) met 27 zwemmers aan de start. In totaal waren er voor DEK 52 persoonlijke starts. Op deze starts werden 31 persoonlijke records gezwommen. Jorgen Gerritsen wist op de 200 mtr. vrije slag een  clubrecord te verbeteren in een tijd van 2.11.47.  De grootste persoonlijke verbetering was voor Isa Koobs: op de 25 meter schoolslag. Een verbetering met 134%. Grote klasse. Op de individuele nummers was DEK goed voor negen eerste plaatsen, zes tweede plaatsen en drie derde plaatsen. Op de estafettes was DEK goed voor twee eerste plaatsen en één tweede plaats.

De totale uitslag van de wedstrijd en alle foto’s zijn te zien op www.dekgenemuiden.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500