Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanleg fietscrossbaan van start

Geplaatst op: 17 maart 2016

Komende zaterdag geeft wethouder Visserman het startsein voor de aanleg van een fietscrossbaan op het voormalig terrein van Adullam, naast het zwembad. Daarvoor begint hij dezelfde klus in Hasselt.

De gemeente Zwartewaterland heeft de benodigde grond voor de aanleg van de fietscrossbaan in Hasselt beschikbaar gesteld. In Genemuiden is dit geregeld via sponsoring van bedrijven. Voor de aanleg van de banen is daarnaast een beroep gedaan op Samen Actief. De kerncoördinatoren hebben de jongens geholpen bij het maken van het plan.

Als de baan is gerealiseerd mogen alle jongeren die van fietscrossen houden ervan gebruik maken. De initiatiefnemers en de gemeente plaatsen binnenkort samen een informatiebord bij de baan. Op het bord komen spelregels te staan over het veilig en netjes gebruiken van de baan.

Fietscrossbaan Genemuiden

Eind vorig jaar vatten twee jongens het plan op om een BMX baan aan te leggen. Rik Heutink en Remmelt Beens maakten hiervoor een tekening en vroegen toestemming aan de gemeente. Ze organiseerden een buurtinloop om te kijken hoe de buren hier tegenover stonden. Die gingen met het plan akkoord. Samen met hun vaders gaan ze zaterdag aan de slag om hun wens in vervulling te laten gaan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500