Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De gezellige vrijdagmorgen markt

Geplaatst op: 25 maart 2016

Tekst en foto's: Joke Veldman

Jan Nijboer komt vanmorgen om 6.30 uur ongeveer gelijk aan met Marchel van Poorten op het pleintje voor ‘de tandarts’. Al jaren is er de vrijdagsmarkt op het plein en vandaag is er voor het eerst de ‘nieuwe’ notenman bij, en even later komt daar ook Wout Moolenkamp aan met zijn kaas.

Ze zijn weer ‘compleet’, zoals Marktslager Jan Nijboer zegt. Zelf staat Nijboer in Genemuiden op dinsdag en verder in Zwolle-Zuid, Hasselt, Dalfsen,Nieuwleusen en vrijdag weer Genemuiden. Een jaar of 30 staat hij al hier en ja wie kent hem niet, altijd in voor een praatje en ondertussen verkoopt hij natuurlijk wel zijn heerlijk producten, een echte marktkoopman ! En zoals het vaak in een marktfamilie gaat helpen ook familieleden vaak mee, zo ook vandaag zijn vrouw.

Brood banket en zoetwaren is de heerlijke kraam van Marchel van Poorten uit Zwolle, samen met zijn trouwe hulp Aline staat hij ook al weer een jaar of vier op het pleintje. Hij is gekomen na de ons allerbekende Maria en Gijs en heeft het hier prima na de zin. Hij heeft ook echt een ‘vaste’ klantenkring en dat maakt het ontzettend gezellig, zegt hij.  En het is zo makkelijk, de auto kan ongeveer voor de kraam, en bij regen staan de klanten mooi droog onder de luifel. Terwijl ik er sta haalt hij net een bakplaat vol zelf gebakken koeken uit de oven. Alles heerlijk vers! Verder staat hij in Hattem, Wezep, Heerde, Zwolle en Genemuiden.

Wie van kaas houdt is natuurlijk vaste klant bij Wout Moolenkamp uit Havelte van ‘Ruinermanskaas’. Hij staat al een jaar of zes op het pleintje en voelt zich hier helemaal thuis. De kraam nog maar net neergezet en de eerste klant staat er al voor acht uur. Ook geen wonder dat hij het altijd druk heeft, want met zoveel soorten kaas is er voor iedereen wel een smaak bij. Hij staat natuurlijk in Havelte maar ook in Zwartsluis, Meppel, Steenwijk en Genemuiden.

En dan vanaf vandaag zijn ze weer ‘compleet’ want er is weer een kraam met Noten en Zuidvruchten, van De Swagers Lucas en Benny uit Coevorden/Emmen. Vraag ik ook nog: “eh zijn jullie broers ofzo”, wijst hij weer op zijn schort “nee kijk we zijn zwagers, maar schrijven het gewoon lekker fout zegt hij lachend”. Oke ik kreeg het inmiddels door gelukkig. Ze vinden het leuk om in Genemuiden te staan en doen het nu ongeveer twee jaar inmiddels, ook in De Wijk, Coevorden, Groningen en Meppel. Dus de eerste dag al in de publiciteit vinden ze wel helemaal geweldig, Pieter Polman was erbij om te filmen en dat was volgens hun nog nooit gebeurd !

Voor volgende week vrijdag heeft iedereen een speciale aanbieding en het is dan wel 1 april maar zeker geen grap!

De Slager heeft dan:  8 vlugklaar produkten voor € 5.00

De Notenman:  200 gram cranberrymix voor € 2.95

Brood en Banket  heeft:  10 hoge vulkoeken voor € 5.00  –  5 roomboter croissant’s vers gebakken € 2.50 – 5 walnoot caramel koeken € 3.95 – 5 bitterkoeken uit eigen bakkerij € 3.00

De Kaasboer:  Echte roombrie nu 100 gram €0.99 – Goudse kaas 1e kwaliteit minder zout 1 kilo € 6.95

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500