Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meedenken over voortbestaan Luiemotte

Geplaatst op: 29 maart 2016

Al eeuwenlang is het in Genemuiden gebruikelijk dat er in de vroege ochtend van de eerste meidag een stoet luiemottes door Genemuiden trekt, om langslapers te wekken. Deze stoet wordt de laatste jaren echter wel erg kort …

Reden voor de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden om eens met oud- en potentiële luiemotte-makers om de tafel te gaan. Waardoor komt het dat er de laatste jaren zo weinig luiemottes zijn? Dat kan niet alleen aan het al dan niet voorhanden zijn van veldbloemen liggen. Is het feit dat we niet meer op 30 april, maar op 27 april koningsdag vieren van invloed? Moet er meer voorlichting komen over het maken van een luiemotte? Moet er eens over de vormgeving worden nagedacht? Want er komen weliswaar alsmaar minder luiemottes, maar ze worden wel steeds mooier …

Over deze en alle andere ter tafel komende oorzaken van de terugloop willen de Vrienden van Oud Genemuiden graag eens praten met iedereen die ideeën heeft over dit onderwerp. Mensen die ooit een luiemotte hebben gemaakt, of eigenlijk best een luiemotte zouden willen maken maar om bepaalde redenen aarzelen dat te gaan doen, worden van harte uitgenodigd om op woensdag 30 maart om 20.00 uur naar het Historisch Centrum Genemuiden (de voormalige Oudheidskamer) aan de Hoek 27 te komen om over dit onderwerp van gedachten te wisselen. De koffie staat klaar!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500