Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dirk Altena wint eerste vlucht Snelvliegers

Geplaatst op: 2 april 2016

De Snelvliegers begonnen aan het nieuwe seizoen met een vluchtje dat in het teken stond van pasen. Op zo’n paasvlucht worden dan de eieren vervlogen, doch omdat het dit jaar hiervoor te vroeg was, werd besloten om dit dan maar een week later te doen. Net als andere jaren is deze vlucht niet al te ver, ditmaal vanaf  Ede over een afstand van 73 km.

Toch ging het niet al te gemakkelijk want na het afslaan van de klokken bleek dat er nog meerdere duiven niet op het hok terug waren gekomen. Het weer was n.l. niet optimaal, ondanks de geringe afstand hadden deze duiven er toch moeite mee. Maar zoals met elke vlucht is er toch altijd een overwinnaar. De eerste keer dit jaar was een jaarling doffer van Dirk Altena het totale peloton van 501 duiven te snel af, op slechts luttele seconden gevolg door Tiem Schilder. Aankomst van de eerste duif 13.33 uur. Om 13.42 uur waren alle prijsduiven binnen, dit was wel goed doch de duiven die niet op tijd waren kregen het toch wat moeilijker. Voor volgende week staat Wijk bij Duurstede op het programma, de afstand is dan ongeveer 90 km.

De uitslag van de eerste 25 :

1 en 20 Dirk Altena

2 Tiem Schilder

3-13-17-18-19 en 23 Gebr. Bakker

4 en 10 Albert van Riesen

5 Jaap Heetebrij

6 en 22 Piet Breman

7-8-9-11-14-24 en 25 Berend Bos & Zn.

12 Gerard Heutink & Zn.

15 Karst de Lange & Zn.

16 en 21 Gerrit Jan Beens

Spreuk van de week : Al wint men nog zoveel eieren, alles wordt niet heelhuids thuis gebracht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500