Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agnieten College in actie voor Ghana

Geplaatst op: 3 april 2016

Op 7 en 8 april gaat het gebeuren. Het Agnieten College Zwartsluis komt tot twee keer toe in actie voor verbetering van het onderwijs in Ghana.

Nadat twee leerlingen (Lynn Mondria en Esmée Leeuwenstijn) en twee docenten (Mark Hergaarden en Cees van der Kamp) afgelopen februari 10 dagen naar Ghana geweest zijn, is het nu tijd om ook werkelijk iets voor het onderwijs daar te gaan betekenen. Door middel van twee acties, op donderdagavond en vrijdag, gaat de school geld inzamelen voor het opbouwen van een schoolgebouw en het trainen van de docenten. De leerlingen van het Agnieten College zijn hiervoor geïnspireerd door een presentatie en een film die zij op de donderdag voor Pasen hebben gezien.

Aanstaande donderdag 7 april wordt er vanaf 17.00 tot 20.00 uur een bruisende fancy fair in de school aan de Rondweg 1 georganiseerd. Allerlei afwisselende activiteiten maken dat de bezoeker zich niet hoeft te vervelen. Natuurlijk is dit rond het avondeten, maar dat is geen probleem, want er is eten en drinken in overvloed in de school. U hoeft niet met een gevulde maag te komen, wel graag met een gevulde portemonnee! Nieuwsgierig? Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Vrijdag gaan onze leerlingen sportief in actie komen. Sinds Pasen zijn de leerlingen druk bezig geweest met het ophalen van sponsorgeld. Voor dit sponsorgeld komen ze vrijdag in actie met een echte triatlon. Zwemmen, fietsen en hardlopen, in deze volgorde spannen de leerlingen zich in, waarmee zij hun sponsorgeld dubbel en dwars verdienen. Natuurlijk is een ieder welkom zich ergens op te stellen om de leerlingen aan te moedigen. Zwemmen doen ze in zwembad de Kragge, fietsen net buiten Zwartsluis aan de Arembergerweg en Woldweg en het hardloopparcours loopt langs Oppen Swolle tot aan de rotonde van de pont naar Genemuiden. We hopen zo gezamenlijk een streefbedrag van minimaal € 13.000 bij elkaar te brengen. U steunt dit goede doel toch ook?

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500