Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Agrariër bezorgd over verkoop grond

Geplaatst op: 12 april 2016

Een agrariër uit Genemuiden maakt zich zorgen over de verkoop van zijn pachtland. De gemeente wil dat verkopen en volgens de agrariër komt daarmee een geplande bedrijfsovername in gevaar, zo schrijft hij in een brief aan B&W en de gemeenteraad.

De Genemuidenaar stond in 2012 tijdens de ruilverkaveling een aantal stukken land af aan de gemeente, waarbij hij naar eigen zeggen de toezegging kreeg dat hij deze kon blijven gebruiken. Nu blijkt dat die toezegging nooit op papier heeft gestaan. Volgens de agrariër gaat het om een derde van al het land dat hij gebruikt. Dat is cruciaal voor een rendabele bedrijfsvoering. Als de gemeente de grond daadwerkelijk verkoopt, komt de bedrijfsovername door zijn zoon op losse schroeven te staan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500