Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

Geplaatst op: 13 april 2016

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress Zwartewaterland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag willen gaan.

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. Het plezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk! De VoorleesExpress Zwartewaterland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de periode september 2016 tot februari 2017.
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen.
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via voorleesexpress@bibliotheekzwartewaterland.nl Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500