Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunstwerk van 3024 blokjes voor De Driester

Geplaatst op: 14 april 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Een ‘gehaakt’ schilderij van maar liefst 3024 blokjes. Dat hangt sinds donderdagavond in De Driester. Het mega schilderij is 2 x1.5 meter. Het is ontworpen door Leslie Eisinger uit Delft. Zij maakte eerder ook prachtige ontwerpen van het Koningshuis.

Yvonne Selles nam om 19.00 het woord en heette iedereen welkom. Naast de ontwerpster waren dat onder meer de dertig haakdames die in 2014 zijn begonnen aan deze klus. Vorig jaar zomer was het gebeurd met het blokkies haken, maar daarmee was de klus nog lang niet geklaard, want alles moest nog volgens patroon op kleur aan elkaar gemaakt worden.

Maar dan toch eindelijk is alles gelukt ook mede dankzij de wol van webshop Creamijn uit Genemuiden. Zeedieker Bakker heeft er een prachtige lijst om gemaakt en nu kon iedereen vol trots het geheel bekijken nadat een aantal dames het tevoorschijn toverden. Ook Leslie was onder de indruk want nadat ze alles op papier had gezet had ze het nog niet weer gezien.. ze vond het geweldig !

Vervolgens kregen de dames en heren een gezellige high tea in de vernieuwde Venerietezaal. Deze had een complete metamorfose ondergaan, zowel verlichting als gordijnen etc. De zaal wordt gebruikt voor o.a. biljart, zang en vergaderingen.

Vanaf 20.30 uur konden de bewoners van Kamperzeedijk, Pieper en Mandjeswaard zowel de vernieuwde zaal als het handwerkproject bekijken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500