Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ZwartewaterFM herhaalt uitzending

Geplaatst op: 25 april 2016

Naar aanleiding van reacties op de uitzending ‘EnerzijdsAnderzijds’ op 29 maart over de documentaire ‘Tot in het derde geslacht’ van Emile van Rouveroy heeft ZwartewaterFM besloten deze uitzending te herhalen op dinsdag 3 mei om 19.00 uur. In de uitzending gaat Van Rouveroy uitvoerig in op het doorbreken van levenslang zwijgen en het overwinnen van zijn diepgewortelde schaamte over het foute oorlogsverleden van zijn ouders en broers.

Documentairemaker en inwoner van Zwartewaterland Emile van Rouveroy van Nieuwaal is op zoek gegaan naar het graf en oorlogsverleden van zijn broer Jan, een Waffen SS-er die in 1943 sneuvelde in Rusland.

Voorafgaande aan de herhaling van de radio-uitzending ‘EnerzijdsAnderzijds’ zendt RTV Oost op zondag 1 mei om 21.00 uur deze documentaire op TV Oost uit. In het programma van ZwartewaterFM met als hoofdgast Emile van Rouveroy van Nieuwaal worden worden de thema’s uit de deze persoonlijke film “Tot in het derde geslacht” belicht.

Van Rouveroy van Nieuwaal heeft internationale bekendheid gekregen met onder andere de documentaire “Houdt God van Vrouwen?”

De documentaire “Tot in het derde geslacht” werd in opdracht van RTV Oost geproduceerd en is te zien op 1 mei om 21.00 uur bij TV Oost. De radio-uitzending van ZwartewaterFM over deze film is te beluisteren op 3 mei om 19.00 uur via de ether 107.3 FM en via de kabel 104.1 FM of via de live stream van ZwartewaterFM: www.zwartewaterfm.nl

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500