Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blokhuis heeft nieuwe rolstoelbus nodig

Geplaatst op: 30 april 2016

Tekst: Enrico Kolk

Voor oudervereniging ‘De Grote Stap’ van het Blokhuis staat er een druk jaar op het programma. Ze gaan allerlei verschillende activiteiten doen. Doel: een nieuwe bus voor hun gehandicapte kinderen. Streefbedrag daarvoor is zo’n 55.000 euro.

“Men zegt hier nu weleens dat ze bang zijn dat ze stil komen te staan met een bus met daarin vier of vijf gehandicapten. Dat kan natuurlijk niet. Deze bus is gewoon afgeschreven”, zegt Bart Brouwer, van wie een zoon in het Blokhuis verblijft. “De bus is ook al 12,5 jaar oud. 8 jaar geleden kochten wij hem, tweedehands.”

Dus gaan de ouders nu actie voeren, om het geld voor een nieuwe bus bij elkaar te krijgen. De plannen zijn groots, er staan veel acties op het programma. Zo is het forelvissen bij Keet de Kolk, dat op 11 juni plaatsvindt, dit jaar bestemd voor de nieuwe bus. Andere acties, die plaats zullen vinden tot en met mei 2017, worden in de loop van het jaar bekend.

“We steken onze handen uit de mouwen”, zegt Geertje Fuite, wiens dochter in het Blokhuis woont. “Zo gaan we ook nog een keer auto’s wassen. Maar eerst gaan we nu onze flyer verspreiden.” Brouwer wil ook de Rotary nog benaderen.

Fuite is goedsmoeds: “Genemuiden staat bekend als een stad die goede doelen steunt”, zegt ze. “En in mei volgend jaar, tegelijk met ons tienjarig bestaan, willen we een Fancy Fair houden. Dat moet het sluitstuk zijn en daarmee hopen we de laatste centen binnen te halen.”

Of het bedrag van 55.000 euro gehaald wordt, daar durft Brouwer nog geen uitspraken over te doen. “Met acties kun je wel veel geld binnenhalen. Maar het is een boel geld.” Mensen die de ouders willen helpen of ideeën hebben, kunnen bellen met Bernhard van Dalfsen: 06-30231762. “En als ze geld over hebben mogen ze ook bellen,” grapt Brouwer.

“We hebben de eerste 260 euro al binnen,” vertelt één van de ouders. “Johannes en zijn vrienden hebben frikadellen verkocht op de Pieter Zandt met dit mooie resultaat. Bedankt namens onze kinderen.”

Giften kunnen overgemaakt worden naar NL32RABO 0134 765265 ten name van Oudervereniging ‘De Grote Stap’. “Als ouders en medewerkers zijn we erg enthousiast en hopen op een mooi eind bedrag.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500