Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgers bezoeken kalkovens in Hasselt

Geplaatst op: 26 mei 2016

Een grote groep mantelzorgers heeft afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan de Kalksovens in Hasselt. Ze werden gastvrij ontvangen met koffie en lekkere cakes gebakken door Anje van de Wal uit Zwartsluis.
De heer D. van der Kolk nam de aanwezigen op humoristische wijze mee op reis door de ontwikkeling van schelp naar kalk. Zo leerden zij over tras en inundatie. Kalkbranderijen behoren tot de oudste industriële bedrijfstak in Hasselt. Al in de middeleeuwen kende men kalkbranderijen. In de kalkovens maakte men uit schelpen kalk. Dit werd gebruikt als metselspecie in de bouw en mest in de landbouw. De gerestaureerde kalkovens zijn nu een uniek industrieel monument.

Er werd genoten van het contact en de ontmoeting met elkaar. Er heerste een gezellige ontspannen sfeer. Daarna was er tijd voor een heerlijke, gevarieerde glutenvrije lunch gemaakt door de leden van de Contactgroep Mantelzorg Zwartewaterland. Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de statiegeld actie bij de Boni.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500