Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brommersprint toe aan editie nummer vijftien

Geplaatst op: 29 mei 2016

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk weer zover. Genemuiden is dan weer het toneel van de jaarlijkse brommersprint. Dit jaar wordt het racespektakel al weer voor de 15e keer georganiseerd.
Ook bij de Genemuider teams neemt de spanning al in flinke mate toe. “Je wilt toch graag voor het thuispubliek presteren en op het podium eindigen” aldus meervoudig kampioen Christiaan Beens van het plaatselijke RDL Racing Team. De laatste weken sleuteld het team, gevestigd aan de Hasselterdijk, koortsachtig aan de machines om zo nog weer hondersten van secondes sneller te worden. “Het komt aan op de details en je moet constant blijven doorontwikkelen, anders wordt je meteen afgestraft” betoogt Robert de Lange, eigenaar van het Genemuider raceteam.
De organisatie van de Brommersprint heeft voor de 15e editie weer een aantal spraakmakende namen uit de racewereld naar Genemuiden weten te halen. Zo komt Dakar deelnemer Jasper Riezebos naar de tapijtstad om demo’s te geven en te vertellen over zijn Dakar ervaringen. Daarnaast komt Gerard van de Wal naar de brommersprint. Hij is meervoudig kampioen Super Bike en komt met een aantal zeer snelle racemachines demonstraties geven.
De races zullen 11.00uur starten en de gehele dag is er veel te beleven op het familieventement dat plaatsvind op en langs de randweg in Genemuiden. Voor meer informatie: www.brommersprint-genemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500