Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel complimenten voor Edel Grass C-talent toernooi

Geplaatst op: 30 mei 2016

De organisatie van het Edel Grass C-talent Tournament kreeg zaterdag weer veel positieve reacties. Veel deelnemende ploegen komen volgend jaar graag terug. Een flinke stimulans voor de organisatie om de schouders er weer onder te zetten. Vitesse won zaterdag de tweede editie.

In een spannende finale werden de leeftijdsgenoten van VFL Bochum uit Duitsland verslagen met 1-0. De finale, maar ook de overige wedstrijden, trok veel publiek naar Sportpark de Wetering in Genemuiden. De goede  weersomstandigheden en de internationale en sterke bezetting van het toernooi maakten een bezoek  extra aantrekkelijk.

Het was zaterdagochtend klokslag half 8 toen de eerste deelnemer zich melde voor het toernooi. Vanuit Doetinchem was het de Graafschap die zich onder leiding van oud-profvoetballer Tim Bakens melde op Sportpark de Wetering. Zo richting de klok van half 9 kwamen de overige teams, uit alle hoeken van het land, zich melden bij de organisatie. Naast de Nederlandse deelnemers waren er dit jaar ook vier Buitenlandse clubs uitgenodigd. Voor de organisatie een extra uitdaging daar hiervoor ook onderdak moest worden geregeld. Zo werden VFL Bochum en FK Viborg (Denemarken) ondergebracht in Zwolle en overnachtte Vasas SC in Zwartsluis. De zuiderburen, KMSK Deinze, waren neergestreken in het pittoreske Giethoorn.

Om kwart voor 9 werden de 16 teams door speaker Gertjan van den Berg voorgesteld aan het publiek. Om half 10 klonk het startsein en begonnen de teams aan hun poulewedstrijden. In de ochtend kwamen zo prachtige affiches voorbij. Zoals de wedstrijd VFL Bochum tegen Roda JC Kerkrade. Ook het Brabants onderonsje tussen Brabant United, een samenwerking van RKC Waalwijk en FC den Bosch, tegen Willem II uit Tilburg was een ware kraker. De eerste verassing was al snel een feit toen de C1 van SC Genemuiden met 1-0 FC Groningen versloeg. In de poulewedstrijden was het FC Volendam wat met flitsend spel de meeste indruk maakte en al snel getipt werd als titelfavoriet.

Rond het middaguur waren alle poulewedstrijden gespeeld en konden de spelers genieten van een heerlijke verantwoorde sportmaaltijd. Voor de organisatie en de plaatselijke slager een uitdaging van jewelste. Hoe krijg je 400 maaltijden in één uur tijd geserveerd? De vele vrijwilligers zorgden voor het antwoord. Vele handen maken namelijk licht werk waardoor de lunch probleemloos verliep. Na de lunch werd afgetrapt voor de kruisfinales. Hoewel de lucht boven Genemuiden af en toe wat dreigde, bleef het droog en was de zon nadrukkelijk aanwezig. De grootste verassing in halve finale was toch wel de uitschakeling van FC Volendam. Zij moesten het onderspit delven tegen VFL Bochum. In de andere halve finale won Vitesse na strafschoppen van Roda JC. Voor Roda JC volgende in de troostfinale nog een domper. FC Volendam legde beslag op de 3e plaatst door de strafschoppenserie te winnen. Om half 5 stond de finale op het hoofdveld van Sportclub Genemuiden op het programma. Na 2 minuten wist Vitesse het net al te vinden. VFL Bochum ging met veel werklust op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor bleef het tot aan de laatste minuut spannend. Een ‘Duitse’ overwinning zat er dit keer niet in voor VFL Bochum waardoor Vitesse de wedstrijd naar zich toetrok.

Na de finale vond de prijsuitreiking plaats op het ‘plein’ bij Sportclub Genemuiden. Niet alleen de teams werden gehuldigd maar ook vonden de uitreiking plaats van de diverse individuele prijzen.

Tot beste speler van het toernooi werd Maikel Epskamp uitgeroep. De beste keeper, Harm Dieker, stond onder de lat bij de Graafschap. Deze keeper nam tevens afscheid van de Graafschap omdat hij in het nieuwe seizoen gaat keepen bij AJAX. Dit jaar was er ook een prijs voor het grootste talent. Deze prijs ging naar Sofus Berger van FK Viborg uit Denemarken. Door menig toeschouwer werd een vergelijking gemaakt met Lionel Messi. De kleine Sofus Berger, net 13 jaar, viel op door zijn techniek en tactisch inzicht. Hij nam als kleinste speler van FK Viborg zijn hele team ‘bij de hand’. Topscoorder van het toernooi werd Thimo Regioun van Willem II met 5 doelpunten. De Fair Play prijs ging eveneens naar Willem II uit Tilburg

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500