Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goed weekeinde voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 26 juni 2016

Afgelopen weekend waren de Zwartewaterruiters erg succesvol op een spring- en dressuur wedstrijd voor pony’s en paarden in Zuidwolde. Lisanne Kanis en Béanke Roeland reden een erg mooi debuut in een hogere klasse.

Briëtt Breman kwam met haar pony Golden Boy aan start in de klasse B categorie A/B/C. De combinatie liet een mooie proef zien en won met 193,5 punt de eerste prijs. Carolien Altena startte met haar Komeet in de klasse B categorie D/E. De combinatie is goed op dreef en zette ook afgelopen weekend twee goede proeven neer. Met 207 en 191 punten legde zij beslag op de eerste en de derde prijs. Lisanne Kanis en Elavsca debuteerden succesvol in de klasse M2 categorie D/E. De combinatie reed naar een mooie score van 201 punten en nam de eerste prijs mee naar huis. Lisanne kwam ook met haar pony Leuns Veld’s Yrian aan start. In de klasse L2 categorie D/E reed zij twee nette proeven en behaalde hiermee twee maal de tweede prijs (191,5 en 200,5 punt).

Maud van Rees en Warenzo kwamen aan start in de klasse B categorie D/E. De combinatie sprong in het eerste parcours naar 82 stijlpunten en de tweede prijs. Ook in de het tweede parcours waren Maud en Warenzo succesvol en behaalden met een snelle tijd de achtste prijs. Noa Busweiler en haar pony Pepperboy sprongen in het eerste parcours van dezelfde klasse naar de negende prijs met 75 stijlpunten. In het tweede parcours sprongen Noa en Pepperboy een foutloos en snel parcours in een tijd van 34,49 seconden. Met dit resultaat liet zij de concurrentie achter haar en legde beslag op de eerste prijs.

Bij de paarden waren Riëlke en Béanke Roeland in de top te vinden. Riëlke Roeland deed met haar paard Hawk mee aan de 4 jarigen competitie. De combinatie behaalde in deze competitie een mooie derde prijs. Béanke Roeland was erg succesvol met Fabian. In de klasse B sprong de combinatie naar de eerste en de tweede prijs. In het tweede parcours van dezelfde klasse reed Béanke Roeland met Esmetall naar de vijfde prijs. Met Charisma debuteerde Béanke Roeland met succes in de hogere klasse M. In het tweede parcours van deze klasse zette de combinatie een mooie tijd neer en won hiermee de zesde prijs.

Roos Beens is vorig weekend afgereisd naar Almelo waar de 50ste editie van de Almelose Ruiterdagen van start zijn gegaan. In de hoge klasse Z mochten Roos Beens en Calinka van start gaan in het finale parcours. De combinatie heeft zich erg mooi staande gehouden in een zware groep en legde beslag op de vijfde prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500