Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgerzaken niet op zaterdag open

Geplaatst op: 28 juni 2016

De afdeling Burgerzaken van de gemeente gaat niet op zaterdagochtend open. Volgens het college van B en W is daaraan geen behoefte. De gemeenteraad had vorig jaar gevraagd om te onderzoeken of opening op zaterdagochtend een goed idee zou zijn.

Volgens het college is er momenteel in de regio geen gemeente die op zaterdag open is. Zwolle heeft wel een proef gedaan, maar weinig burgers maakten gebruik van de mogelijkheid. Onderzoek van Steenwijkerland leert dat mensen eerder behoefte hebben aan een opening in de avonduren.

Het college stelt dat er ook geen behoefte is aan een systeem waarbij alleen op afspraak wordt gewerkt. Momenteel is het mogelijk om op woensdag afspraken te maken op het stadhuis, maar weinig mensen doen dat ook. Volgens het college zijn er ook geen klachten over lange wachttijden.

Eind dit jaar wordt het mogelijk wel extra druk aan de balies. Dan verlopen van veel jongeren de identiteitskaarten. Die schaften ze vijf jaar geleden vlak voor een prijsverhoging aan. Mogelijk komt er dit jaar een kortingsregeling, zo kondigt het college aan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500