Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hegeman valt voor ‘grote club’

Geplaatst op: 4 juli 2016

Marc Hegeman had een rustig seizoen in gedachten. Vorig jaar had de eigenaar van een schildersbedrijf het ontzettend druk met het behalen van zijn TC1-trainerspapieren. Een telefoontje van Jan van Raalte veranderde zijn toekomstbeeld. “Of ik assistent van Sportclub Genemuiden wilde worden….tja, dat is een mooie uitdaging: Genemuiden is een grote club met een mooie achterban.”

Voordat hij het wist had hij ja gezegd tegen Van Raalte. “We hebben samen drie jaar bij Emmen gespeeld. Ik had hem jaren niet meer gesproken, maar het voelde goed. Ik kreeg meteen zin in de nieuwe uitdaging”, vertelt Hegeman. Druk gaat hij het dus weer krijgen. “Ik train ook SV Twedo, een zondag derdeklasser. Daarom kan ik op dinsdag niet bij de training in Genemuiden zijn. Verder levert het geen problemen op, ik heb eerder ook al twee jaar twee clubs getraind. Een mooie invulling van het weekeinde”, lacht de inwoner van het Drentse Weiteveen.

Hegeman kent Genemuiden uit zijn tijd bij Harkemase Boys. Daar speelde hij twee seizoenen. “Genemuiden past gewoon goed in het rijtje clubs waarvoor ik speelde, zoals Harkema, WKE en Heracles. Clubs met een fanatieke achterban. Daar hou ik van. Ik denk dat ik goed bij Genemuiden pas. De gesprekken met de TC en met de spelersraad bevestigden dat beeld ook.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500