Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel kindervermaak tijdens braderie

Geplaatst op: 4 juli 2016

De zomerbraderie van komende woensdag biedt veel vertier voor de kinderen. Terwijl de ouders vermoedelijk komen voor het lange lint marktkramen en de gezelligheid, kan de jeugd meedoen aan veel activiteiten in het centrum van Genemuiden.

Op het bordes voor ’t Olde Staduus is bijvoorbeeld van 14.00 tot 17.00 uur een kinderkleedjesmarkt. Kinderen kunnen daar een leuk zakcentje verdienen voor de vakantie. Ze betalen een klein bedragje voor deelname en krijgen het grootste deel weer terug als ze de plaats netjes achterlaten. Aan de andere kant van ’t Olde Staduus is ook veel te doen. Het kinderdagverblijf organiseert daar allerlei spelletjes en activiteiten.

Ook Readshop Genemuiden moeten de kinderen niet overslaan. Daar is tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie van Stabilo-kleurproducten. Kinderen kunnen mooie prijzen winnen met een kleurwedstrijd. De kleurplaten zijn een app driedimensionaal te maken. Ook zijn er leuke aanbiedingen. Kinderen vermaken zich vermoedelijk ook prima bij de nieuwe hobbywinkel van Kim de Lange in de Langestraat.

Daarnaast is er een draaimolen en een springklussen. Die staan tussen de tientallen marktkooplui die woensdag naar Genemuiden afreizen. Volgens organisatiebureau Apeldoorn2000 is het een grote en gevarieerde braderie. Ook komen standwerkers naar Genemuiden. Zij doen mee aan een concours waarbij burgemeester Bilder, Henk Last en Bea Sollie de jury vormen. Bij Zin worden om 20.00 uur de prijzen uitgereikt. Voor die tijd spelen daar Jan Last en Wout Bekendam op het terras.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500