Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland sluit zich bij WOZ-site

Geplaatst op: 7 juli 2016

De gemeente Zwartewaterland is als 49ste gemeente in Nederland succesvol op de landelijke voorziening Wet waardering onroerende zaken (LV WOZ) aangesloten. Vanaf 1 oktober 2016 is het mogelijk om op de site van het Kadaster  de WOZ-waarde van een huis op te vragen en te vergelijken met andere woningen.

De LV WOZ is een centraal loket waar de WOZ-gegevens van alle Nederlandse gemeenten kunnen worden ingezien. Iedereen kan vanaf 1 oktober 2016 met de online WOZ-viewer op www.kadaster.nl de WOZ-waarde van een huis opvragen en vergelijken met andere woningen. Dit werkt eenvoudig door de woning aan te klikken op een plattegrond, of een adres op te geven.

Woningbezitters kunnen nu al via MijnOverheid de WOZ-waarde en het taxatieverslag van hun woning vinden, maar geen WOZ-waarden van andere panden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500