Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kanotocht door de Wieden

Geplaatst op: 11 augustus 2016

Witte waterlelie (Nymphaea alba) - Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Belt-Schutsloot, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

Natuurmonumenten organiseert op zaterdagochtend 20 augustus een kano ontdektocht in De Wieden voor volwassenen. Startpunt is kanoverhuurbedrijf Vaartjes aan de Havezatheweg 1 in Belt-Schutsloot. De excursieleiders van Natuurmonumenten begeleiden de groep en weten precies wat er zoal te ontdekken en beleven valt. Kano ervaring is niet nodig. Vanaf 06.45 uur schepen we in om na een korte kano-instructie het gebied in te varen. De tocht start om 07.00 uur en duurt circa 2,5 uur. De tocht kost voor leden € 7,-, voor niet-leden is dat € 10,-. Reserveren kan via  www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Verkenning vanaf het water

De Canadese kano’s glijden bijna geruisloos door het water. De route gaat over de mooiste plekjes door De Wieden over plassen, door slootjes en kolkjes. Onderweg stoppen we nog ergens om te picknicken (Natuurmonumenten zorgt voor wat lekkers) Je hoeft niet te kunnen kanoën. We beleven de pure natuur; zorg dus voor bescherming tegen zon/regen/kou en muggen. Neem eventueel droge kleren, een verrekijker en wat eten en drinken mee. Bij veel regen gaat de kanotocht niet door, bij buitjes wel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500