Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Hannibal’ wint Corso Klooster

Geplaatst op: 19 augustus 2016

Foto's Jan van Kleef

Olympia heeft de Ereprijs gewonnen in een hoogstaand Bloemencorso Sint Jansklooster. De indrukwekkende wagen Hannibal bleef Fun Fun en Alliance ruim voor. Dat maakte Marketing Oost-directeur Henk van Voornveld voor het verlichte avondcorso bekend. De jury bepaalt haar keuzes altijd op de middagrondgang. Die werd onder prachtige weersomstandigheden druk bezocht.

Op het moment dat de wagens het parcours oprijden, zijn de bouwers alle stress van de laatste dagen vermoedelijk snel vergeten. Maar die stress was dit jaar buitengewoon groot. Veel corsogroepen moesten creatieve oplossingen bedenken voor een tekort aan bloemen. Mede daardoor waren sommige groepen pas tegen het krieken van de dag klaar. En vervolgens kampte een aantal nog met technische mankementen. The Next kwam zelfs pas vijf minuten voor aanvang van het corso Sint Jansklooster binnenrijden.

Alle maanden van voorbereidingen leverden echter een buitengewoon hoogstaand corso op. Bijna alle groepen overtroffen zichzelf, zodat het niveau van het evenement opnieuw omhoog is gegaan. Veel bewondering leverden de naar later bleek winnende twee olifanten van Hannibal op, waarbij het publiek in de hitte werd getrakteerd op een heuse sneeuwbui. Symboliek zocht het met een grootse Napoleon ook in de Franse geschiedenis. Ook Deurgoan dook met Trompetter in de historie, waarbij de opvallende grote wielen van een kanon indruk maakten.

Fun Fun (de laatste jaren steevast in de top drie) koos voor een zeer afwijkend ontwerp met V12, dat de kracht van een Porsche-motor wilde uitstralen. En Alliance kwam met een zeer inventief ‘Dolgedraaid’. Groepen die traditioneel wat in de achterhoede meestrijden bleken deze editie ook verrassend grote stappen gemaakt te hebben. Zeker Groep Kluitenberg bracht met Geppetto een prima wagen op het parcours. PODB/De Brekers was met Favela geïnspireerd door een Braziliaanse krottenwijk. Gaos (vorig jaar nummer laatst) behaalde nu een verrassende vierde plaats.

Net als vorig jaar kwamen de wagens vanuit drie hoeken het parcours op. Dat zorgde voor een vlot middagcorso. Voorzitter Marten Heetebrij van de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster keek dan ook positief terug op die eerste twee rondgangen. “Een van de mooiste corso’s die ik heb gezien, met zeer veel variatie. En het is prachtig dat er weer veel zoveel publiek langs de kant stond.”

Zaterdag zijn de corsowagens te bekijken tijdens het Corsofestival. Vanaf 12.00 uur staan de wagens opgesteld in Sint Jansklooster. Wie nog eens na wil genieten van het evenement, kan op 27 augustus kijken naar de ruime samenvatting van Omroep Max. Deze landelijke omroep was voor het derde jaar op rij present in Sint Jansklooster.

De volledige uitslag is:

1.      Olympia – Hannibal

2.      Fun Fun – V12

3.      Alliance – Dolgedraaid

4.      Gaos – In het Vizier

5.      Symboliek – Le Petit General

6.      The Next – Op de wind

7.      PODB/De Brekers – Favela

8.      Kluitenberg – Geppetto

9.      Deurgoan – Trompetter

10.  After Nero’s – Lady Spring

11.  Forza – Dromantique

12.  Hebbes – Op Stoom

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500