Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Valk strijkt neer in Genemuiden

Geplaatst op: 25 augustus 2016

Foto's: Joke Veldman en Enrico Kolk

De Vakantie Bijbel Klub 2016 zit erop. Op een overvol veld in de o zo heerlijke schaduw kwamen de kinderen voor de eennalaatste keer bij elkaar. Nog een keer gaan ze écht afsluiten: zondagmiddag in de Grote kerk, in een speciale kinderdienst die om 15:00 begint.

De kinderen kregen een grote teleurstelling te verwerken: geen kampvuur dit jaar. De stuurgroep gaf aan dat dát geen toegevoegde waarde had. Iets anders was geregeld, door de brandweer. Die zorgde dat de kinderen zich, na afloop van de slotbijeenkomst, heerlijk konden vermaken met een grote waterfontein.

Die verkoeling bleek voor veel kinderen welkom. Vele liters zweet drupten op de grond naast de manege de afgelopen dagen. De hoge temperaturen weerhielden de kinderen er echter niet van om hutten te bouwen, die aansloten bij het thema: ‘Aan tafel’. Diverse Van der Valk-hotels, snackbars en McDonald’s sieren de weg waarlangs veel verkeer Genemuiden binnenkomt. Zelfs een heuse McDrive ontbreekt niet.

Dat alles met het doel om kinderen bekend te maken met het evangelie. De kinderen leerden daarom de bijbeltekst Openbaring 3:20 ‘Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken en hij met Mij’ uit hun hoofd. Tijdens de afsluitingsdienst mogen zij die opzeggen.

De jongste kinderen vermaakten zich vanmorgen op het voetbalveld, waar ze spelletjes deden. ’s Middags konden de wat oudere kinderen de laatste hand leggen aan hun zelfgebouwde hotels, restaurants en ijssalons.

De komende twee dagen blijven de hutten nog staan, zaterdag worden ze weer afgebroken. Wie in een Van der Valk hotel wil slapen, maar Genemuiden niet uit wil: het kan nu nog.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500