Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Open Monumentendag met veel activiteiten

Geplaatst op: 28 augustus 2016

Thema van de Open Monumentendag op zaterdag 10 september is “iconen en symbolen”. Er is tijdens de Open Monumentendag volop aandacht voor monumenten, locaties en activiteiten, die met dit thema te maken hebben. Bij Tourist Info Punt in ’t Olde Staduus ligt een speciale folder over de activiteiten in Zwartewaterland. Tussen de kernen rijdt een gratis pendelbus. Een greep uit de vele leuke evenementen van Genemuiden :

–          De jeugd kan de hele dag van 10.00 – 17.00 uur mee doen met

–          “Speuren naar de sporen van het Genemuider verleden”.

–          10.30 uur de stadswandeling met GertJan Westhoff, tijdens deze wandeling is de invalhoek centraal “wat is de boodschap van deze steen of het verhaal van dit historisch object”.

–          13.30 uur vertrekt de route van de Genemuider kunstschatten o.l.v. T.van Dalfsen.

–          Bij en over de petroleumkelder zal C. Mateboer om 10.00 en 14.00 uur meer vertellen. O.a. over de branden, kokosstrengen, sasdeuren i.v.m. waterinvloeden, zeer interessant.

–          H.B.van Dijk zal bij het lijkenhuisje op de oude begraafplaats om 15.00 uur  meer vertellen over de bouw en geschiedenis en de rouwgebruiken van vroeger.

–          De plaatselijke musea zijn ’s middags geopend. Stoomgemaal d’olde mesiene van 10.00 – 16.00 uur en is onder stoom.

–          In de hervormde kerk zijn orgelbespelingen van 10.00 – 14.00 uur door jeugd-organisten.

–          Van 15.00 – 16.00 uur is er een uurtje Genemuider bovenstem zingen, welke vermeld staat op de immateriële werelderfgoedlijst.

–          T Olde Staduus is de hele dag geopend voor de bezichtiging van Iconen. Ook staat de koffie / thee voor u klaar.

Tip: ga snel de flyer van de monumentendag halen en maak gebruik van deze mooie extra kansen om aan de stadswandeling mee te doen of de kunstroute, luisteren naar verhalen van Co Mateboer en Helmich van Dijk. En de monumentendag af te sluiten met een uurtje Bovenstem.  Info verkrijgbaar bij het Tourist Info Punt  in t Olde Staduus

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500