Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bordje wijst op slechthorendheid van Corina

Geplaatst op: 1 september 2016

Corina Polman heeft een bordje met daarop het Limited-hearing symbool aan haar fiets bevestigd. Daarmee hoopt ze dat het duidelijker is dat ze slechthorend is. “Vaak hoor ik achteropkomend verkeer namelijk niet aankomen. Soms schrik ik zo dat ik begin te slingeren”, vertelt de bewoonster van de Stuivenbergstraat.

Ze draagt vanaf haar elfde jaar al hoortoestellen en door de jaren heen is haar gehoor steeds slechter geworden. In het verkeer heeft dat ook gevolgen. “Vooral als auto’s vlak langs mij rijden vind ik dit gevaarlijk. Ik hoop door dit bordje dat mensen er rekening mee houden dat ik ze misschien niet heb horen aankomen en dat ze daardoor iets meer afstand houden bij het passeren. Laatst fietste ik met mijn jongste zoon door Mastenbroek. Plotseling kwamen er twee wielrenners achterop. Ze tringelden dat ze er langs wilden zodat ze gewoon hard door konden fietsen. Doordat mijn zoon hierop reageerde merkte ik dat er iemand aan kwam en ging ik achter hem rijden.  Als ik daar alleen had gefietst had ik ze niet gehoord en dan kan het makkelijk mis gaan.”

Limited hearing-symbool

Limited Hearing (Beperkt Horen) is een productlijn waarmee jij aan anderen kunt laten zien dat je (plots)doof of slechthorend bent. Op alle producten staat het Limited Hearing-symbool: een blauw oor op een gele achtergrond met een rood gestippeld kruis. Dit kruis laat de mate van gehoorverlies open. Het bordje is daardoor zowel geschikt voor slechthorenden als voor (plots)doven.

Wilt u meer weten over de Limited hearing producten of iets bestellen, kijk dan op http://www.worldwidevisible.com   of op facebook https://www.facebook.com/worldwidevisible

corina1

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Bordje wijst op slechthorendheid van Corina

 1. Cor Toonen schreef:

  Frank de Haas: hoe weet u dat ‘bijna niemand’ dit herkent? Onderzoek naar gedaan? Zo ja mogen wij daar meer over weten?

 2. Corina Polman schreef:

  Ik vraag mij af in hoeverre het oude bordje met S-H bekend is. Mijns inziens is het nieuwe bordje duidelijker en niet taalgebonden. Voor iemand die niet met slechthorendheid bekend is, spreekt volgens mij een oor met een kruis erdoor heen meer tot de verbeelding dan een S en H. Bovendien is het bordje opgenomen in het theorieboek van CBR. Laten we hopen dat door veel aandacht dit bordje bij steeds meer mensen bekend wordt.

 3. Frank de Haas schreef:

  Ik vind het een mooi kleurrijk bordje. Maar bijna niemand herkent het en dat is voor ons slechthorenden een nadeel.
  Waarom niet het aloude bordje met ‘S-H’? wat is daar mis mee?

 4. M schreef:

  Ook hier wordt het bordje al ruim een jaar gebruikt..nu nog een oplossing voor de mountainbike..

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500