Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bordje wijst op slechthorendheid van Corina

Geplaatst op: 1 september 2016

Corina Polman heeft een bordje met daarop het Limited-hearing symbool aan haar fiets bevestigd. Daarmee hoopt ze dat het duidelijker is dat ze slechthorend is. “Vaak hoor ik achteropkomend verkeer namelijk niet aankomen. Soms schrik ik zo dat ik begin te slingeren”, vertelt de bewoonster van de Stuivenbergstraat.

Ze draagt vanaf haar elfde jaar al hoortoestellen en door de jaren heen is haar gehoor steeds slechter geworden. In het verkeer heeft dat ook gevolgen. “Vooral als auto’s vlak langs mij rijden vind ik dit gevaarlijk. Ik hoop door dit bordje dat mensen er rekening mee houden dat ik ze misschien niet heb horen aankomen en dat ze daardoor iets meer afstand houden bij het passeren. Laatst fietste ik met mijn jongste zoon door Mastenbroek. Plotseling kwamen er twee wielrenners achterop. Ze tringelden dat ze er langs wilden zodat ze gewoon hard door konden fietsen. Doordat mijn zoon hierop reageerde merkte ik dat er iemand aan kwam en ging ik achter hem rijden.  Als ik daar alleen had gefietst had ik ze niet gehoord en dan kan het makkelijk mis gaan.”

Limited hearing-symbool

Limited Hearing (Beperkt Horen) is een productlijn waarmee jij aan anderen kunt laten zien dat je (plots)doof of slechthorend bent. Op alle producten staat het Limited Hearing-symbool: een blauw oor op een gele achtergrond met een rood gestippeld kruis. Dit kruis laat de mate van gehoorverlies open. Het bordje is daardoor zowel geschikt voor slechthorenden als voor (plots)doven.

Wilt u meer weten over de Limited hearing producten of iets bestellen, kijk dan op http://www.worldwidevisible.com   of op facebook https://www.facebook.com/worldwidevisible

corina1

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500