Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een leuke moeder (column Martine Eenkhoorn-Nanninga)

Geplaatst op: 2 september 2016

Martine Nanninga is een nieuwe columniste van Genemuiden Actueel. De voormalig inwoonster van Genemuiden woont tegenwoordig in Nijeveen. De ‘leuke moeder’ stelt zich in dit eerste epistel voor.

Mijn naam is Martine Nanninga. 27 jaar. Dol op vrienden/vriendinnen/schrijven/uitgaan/dansen/muziek/ en zo kan ik nog wel even doorgaan… Getrouwd met mijn jeugdliefde en moeder van vier kinderen. Lisa van 11, Fleur van 6 en Aaron 3, en Micha van een 9 maand. Allemaal stuk voor stuk erg lief en bijzonder, per kind werden ze bij ons ondeugender.

Ik heb mij ontpopt tot een jonge, enthousiaste en volgens mij makkelijke moeder die zich compleet kan uitleven op muziek van Woezel en Pip tot One Direction. Tijdens het schoonmaken, strijken, koken (waar ik trouwens niet voor in de wieg ben gelegd, maar ja het hoort erbij hé) sta ik te swingen en te zingen op wat volwassener muziek hoor! De hele kamer ligt soms bezaaid met speelgoed, daar stap ik rustig overheen als het ‘s avonds maar weer opgeruimd is. Ik ben zo’n moeder die absoluut geen moeke wil worden, ik loop nog liever met kwijl en opgedroogde koek in mijn haar of op mijn shirt dan dat ik mijn haar moet afknippen of er als een slons bij moet lopen. Ik ontwijk bij het ontbijt alle 40 vingers zodat ik de rest van de dag geen vegen op mijn broek of shirt heb. Ik geef jullie en kijkje in mijn leven.

Ik zal je vast vertellen, het is hier altijd gezellige chaos. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat de slordige knot hot is op dit moment, dat scheelt mij in de ochtend weer. Want iedere moeder kent de race tegen de klok als de kinderen naar school moeten toch? Of ben ik echt de enige die tijdens de schooltassen klaarmaken steeds om het hoekje kijk of het brood wel wordt opgegeten in plaats van ergens achter de bank wordt gepropt. En drie keer heen en weer naar boven ren omdat ik dan de sokken ben vergeten, dan er achter kom dat er een gat in één van de broeken zit, en er op het laatste moment achter kom dat de gymkleren nog in de droger zitten.

Maar het lukt me elke ochtend weer hoor. Op tijd op school! Kwart voor 9 kan ik rustig eten en genieten van een kopje thee terwijl ik met auto’s over de grond rol met de jongens. Tot ik me mag storten op het huishouden.  Of ik moet me klaar maken voor mijn werk. Dan moet ik zorgen dat ik er ook nog representatief uitzie. Dan laat ik de slordige knot achterwege en hoop dat mijn make-up goed is verdeeld, want ik heb echt geen tijd om mijn best te doen voor de spiegel.  Ik vind het heerlijk om te werken, even geen kinderpraat en was opvouwen. Even heerlijk sociaal doen met collega’s gezellig bijpraten en werken natuurlijk. Voor de rest doe ik mijn best om de huisvrouw uit te hangen. Nou ja, mijn best wil ik niet zeggen. Ik doe meer mijn best leuke moeder te zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500