Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weekendweer (door John Poot)

Geplaatst op: 9 september 2016

We hebben te maken met uitzonderlijk mooi nazomers weer. Dat hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat ten oosten van Nederland ligt. Er is sprake van een afgesnoerd hogedrukgebied dat zich hoger in de atmosfeer nauwelijks verplaatst. Door een dalende beweging die daarbij ontstaat, wordt het hogedrukgebied aan de grond verstrekt. Bij het Middellandse Zeegebied is de luchtdruk laag en  liggen de temperaturen beduidend lager dan in onze omgeving. Daar trekken ook de storingen langs.

Dit weekend doen we een klein stapje terug qua weer. Zaterdag is het droog en schijnt de zon volop, ‘s morgens kan er nog wat nevel zijn, maar die zal in de loop van de ochtend snel verdwijnen. De temperatuur zal rond de 25 graden zijn en de wind komt zuidwestelijke richting, windkracht 3 tot 4. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen. In de nacht naar zondag kan er wat neerslag vallen, maar veel zal dat niet zijn. Overdag bepaalt de bewolking het weerbeeld, maar de zon zal ook af en toe te zien zijn. De middagtemperatuur is rond de 23 graden.

Na het weekend wordt het weer zomers warm. Door een zuidelijke wind wordt er tropisch warme lucht aangevoerd en kan er lokaal een hittegolf ontstaan. Van maandag tot woensdag is het warm en schijnt de zon volop met temperaturen richting de 30 graden. In deze tijd van het jaar spreken we van vrij uitzonderlijke weersomstandigheden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500