Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland doet mee aan Duurzame Huizen Route

Geplaatst op: 9 september 2016

Op zaterdag 5 en 12 november openen gastvrije huiseigenaren hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Overal in Nederland kunnen bezoekers ideeën opdoen op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. De huizenroute biedt een unieke kans om eens langs te gaan bij een duurzaam huis in de buurt. De gemeente Zwartewaterland ondersteunt dit initiatief en wil graag haar inwoners aanmoedigen hun woning open te stellen.

De gemeente Zwartewaterland wil samen met huiseigenaren het verhaal over de voordelen van duurzaam wonen vertellen aan alle inwoners en ondersteunt daarom de Duurzame Huizen Route. “Ervaringen van huiseigenaren helpen bij de stap naar energiezuiniger wonen. Wij ondersteunen de Duurzame Huizen Route daarom van harte,” aldus wethouder Arie Speksnijder. “De verhalen over comfort, isolatiematerialen en het hele proces van verduurzamen helpen anderen op weg. We roepen de inwoners van Zwartewaterland op om hun duurzame woning open te stellen en hun ervaringen te delen met anderen”.

Een weekend weg winnen
Op www.duurzamehuizenroute.nl staat een grote variatie aan voorbeeldwoningen. Van een gerenoveerde tussenwoning, houtskeletbouw, ecowoning tot een duurzaam monument uit 1855 die aan de slopershamer is ontsnapt. De Nationale Duurzame Huizen Route roept iedereen op die ervaring heeft met duurzaam wonen in gemeente Zwartewaterland om ook zijn huis aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, warmtepomp of de bouw van een passiefhuis: alle ervaringen zijn welkom. Huiseigenaren die mee doen op 5 en 12 november maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500