26 april 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden redt punt op Urk

Geplaatst op: 10 september 2016

Woede bij Sportclub na aanslag op Boes.

Sportclub Genemuiden hield zaterdag met pijn en moeite een 1-1 gelijkspel over aan het uitduel tegen Urk. De voormalig eilandbewoners stopten veel energie in de wedstrijd en maakten Genemuiden het voetballen lang onmogelijk. Pas diep in de tweede helft maakte Omar Kavak de 1-1 uit een strafschop. Dieptepunt van het duel was een schandalige overtreding van Lucas Nagel op Robert Boes, die onbegrijpelijk met geel werd afgedaan.

Na ACV, Flevo Boys en Oranje Nassau ontmoette Genemuiden op Urk voor het eerst een tegenstander die weinig ruimte weggeeft. Urk zat er vanaf het begin vol op en zorgde dat Sportclub niet in haar geliefde spel kwam. Combinaties waren nauwelijks mogelijk en kansen kreeg Genemuiden al helemaal niet. Verder dan een kopbal van Menting kwamen de groen-witten voor rust niet. De Urkers kwamen wel af en toe door, maar hadden dan het vizier niet op scherp. Pas ruim in blessuretijd van de eerste helft drukte Tol toch de 1-0 af.

Trainer Jan van Raalte greep in de rust in. Routiniers Van der Kooy en Lip kwamen Christian Riemens en Frank Kuurman aflossen. Van der Molen verkaste van de linksbackpositie naar de rechtsbackpositie en Rotman ging uit het centrum naar zijn vertrouwde linkerkant. Genemuiden kreeg iets meer greep op het spel, maar aanvankelijk was Urk toch nog de gevaarlijkste ploeg.

Na tien minuten veranderde het spel. De tot dusver vriendelijke wedstrijd werd door Lucas Nagel om zeep geholpen. Muis speelde Boes wat ongelukkig aan, waarna Nagel met heel zijn lichaam op dat van Boes klapte. Die stond dan ook niet meer op en moest het veld verlaten. De doodschop werd door de arbiter met geel afgedaan, waarna hij even later diezelfde kleur tevoorschijn toverde voor pratende spelers.

Genemuiden kreeg daarna meer overwicht op het veld en er kwamen ook kansen. Lip bediende Menting fraai en die kopte op de paal. Ook Kavak kreeg een aantal mogelijkheden. Diep in de tweede helft kwam hij opnieuw vrij voor de uitstekend spelende doelman Koffeman en ging de bal op de stip. Een Urker verdediger zou hands hebben gemaakt. Kavak ging zelf achter de bal staan en mikte prima raak 1-1. Urk was daarna leeg gespeeld, maaar Genemuiden kon niet meer profiteren. En dat was ook wat teveel van het goede geweest.

“We gaven niet thuis. Dat mag niet. Er was vuurwerk in de rust”, zegt Anne van der Kolk na afloop tegen Gert Jan van den Berg.