Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De voordelen van ‘zacht’ water

Geplaatst op: 21 september 2016

Wat het verschil is tussen standaard kraanwater en ‘zacht’ water? Een demonstratie van het Genemuider bedrijf UwWaterontharder.nl maakt dat snel duidelijk. De hand die in aanraking komt met kraanwater voelt ruw en ribbelig aan, terwijl de andere vettig en schoon voelt. Het is een van de redenen waarom ook veel Genemuidenaren kiezen voor de waterontharders van UwWaterontharder.nl. Er zijn echter nog veel meer voordelen, vertelt Klaas-Jan Heutink.

Hij is de drijvende kracht achter het bedrijf dat hij runt naast zijn werk bij Sani4All Dronten. “Ik heb daar ook stage gelopen en in die tijd kwam ik regelmatig in gesprek met mensen die bijvoorbeeld kalkproblemen hadden. Toen ben ik me in de materie gaan verdiepen en voordat ik het wist verkocht ik waterontharders. Zelf ondernemen vind ik een leuke hobby. Ondertussen heb ik door heel Nederland klanten zitten.”

Die vallen vaak voor de voordelen van het zachte water, vertelt Heutink. “In zacht water zit geen kalk meer en dat is natuurlijk beter voor de apparatuur. Het scheelt bovendien veel schoonmaakwerk. Maar ook voor mensen is het beter. Het is bijvoorbeeld bewezen dat mensen met eczeem veel minder last hebben van hun aandoening. Ook huidirritatie na het scheren is veel minder. En de huid voelt na wassen met zacht water veel zachter aan.”

De aanschaf van een waterontharder hoeft niet duur te zijn en de investering verdienen kopers binnen enkele jaren terug. Een waterontharder levert namelijk flinke besparingen voor huishoudens op. “Het is aangetoond dat je 75 procent minder zeep, shampoo en afwasmiddel nodig hebt. Dat levert een jaarlijkse besparing van zeshonderd euro op”, vertelt Heutink, terwijl hij eenvoudig laat zien dat zacht water veel eerder schuimt na toevoeging van een doucheschuim dan het traditionele water.

Heutink heeft zijn klantenkring de afgelopen jaren flink zien groeien. Hij verkoopt waterontharders in Zwolle, Staphorst, Zwartsluis, Urk en Genemuiden, maar ook in de rest van Nederland. “Met UwWaterontharder.nl kies ik voor kwaliteit! Ik verkoop alleen topproducten. Daarom geef ik vijftien jaar garantie. Juist daarmee win ik het van internet. Dit is een product dat je niet online koopt, maar waarbij goed advies belangrijk is. Ik stel een waterontharder helemaal af op de situatie van een huishouden.”

Heutink werkt bij de verkoop, installatie en service ook samen met verschillende installatiebedrijven uit de regio. Kijk voor meer informatie op www.uwwaterontharder.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500