Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente koopt gronden langs industrieterrein

Geplaatst op: 22 september 2016

De gemeente heeft ruim negen ton uitgegeven voor de aankoop van ‘strategische gronden’ aan de rand van industrieterrein Zevenhont in Genemuiden. De oppositiepartijen plaatsten donderdag in de raad vraagtekens bij de noodzaak en de kosten. Volgens wethouder Visserman zijn de gronden wel degelijk belangrijk voor de toekomst van de Genemuider industrie.

VVD en PvdA vragen zich af of de gemeente momenteel niet voldoende gronden aan de randen van het industrieterrein heeft. Nee, zegt Visserman. “Voor de zomer van 2017 zijn al die gronden uitgegeven of vol gebouwd. Er is genoeg belangstelling. Bovendien zijn deze gronden ons nu aangeboden en konden we een mooie slag slaan, voordat projectontwikkelaars er mee aan de haal zouden gaan.”

Klaas Eenkhoorn van de PvdA vindt het merkwaardig dat de gemeente onlangs grond aan de rand van woonwijk Tag heeft verkocht en nu weer meer uitgeeft aan industriegrond. “Dat was pas echt strategische grond”, aldus Eenkhoorn, maar uit analyses van de gemeente bleek eerder dat Genemuiden zeker de komende dertig jaar nog voldoende bouwgrond over heeft.

De vragen kwamen aan bod tijdens de behandeling van de zogenoemde Zomernota. Daaruit blijkt dat de gemeente een financiële meevaller heeft van twee miljoen euro, onder meer door verkoop van grond en gebouwen, een hoger divident van de Rova en een hogere rijksbijdrage. Volgens John Smits van de VVD doet het college aan ‘borstklopperij’. “Wat is dit nou het gevolg van uw beleid? Volgens mij niet”, aldus de liberaal. “Verkoop van gebouwen is beleid…”, antwoordde wethouder Visserman droog, die na jaren van tegenvallers blij is dat hij eindelijk een meevaller kan melden. Hij is het eens met de raad dat ook de komende jaren een terughoudend financieel beleid nodig is. “We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet.”

De opmerking van Smits leidde tot felle reacties van met name ChristenUnie en SGP. “Als we het beleid van de heer Smits hadden gevolgd, waren we nog verder van huis geweest”, aldus Tamme Spoelstra van de ChristenUnie. “De heer Smits heeft de afgelopen jaren helemaal niets ingebracht”, kreeg hij bijval van SGP’er Slingerland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500